Ultima strigare pentru Telciu! Şcoala de vară se suspendă, încă o săptămână în care mai puteţi aplica la Conferinţe

Anul acesta, din cauza restricțiilor și măsurilor de protecție impuse în contextul pandemiei, echipa de organizare a decis suspendarea ediţiei curente a Şcolii de Vară de la Telciu. Pentru că ne dorim totuşi să creăm un spaţiu colectiv de discuţie şi schimb de idei şi experienţe, am decis să continuăm organizarea Conferinţelor de vară de la Telciu, în perioada 13-16 august. Principala noastră grijă continuă să fie comunitatea locală din Telciu, și în particular căutăm să reducem riscurile aferente unui număr mare de oaspeți în sat. Din acest motiv, conferințele de vară de la Telciu se vor desfășura în format hibrid – atât la fața locului, pentru un număr restrâns de participanți, cât și online.

Având în vedere decizia de suspendare a Şcolii de vară, am hotărât să prelungim cu încă o săptămână termenul limită pentru trimiterea rezumatelor pentru conferinţe, astfel încât să oferim posibilitatea de a veni anul acesta la Telciu. Așteptăm propunerile celor interesați să participe online sau în persoană la A IX-a Conferință de vară de la Telciu: Decolonizarea revoluțiilor: mișcări sociale, spiritualități și commoning (devălmășire/comunalizare), până pe 7 iunie, la adresa de e-mail: telciuconferences@gmail.com. Propunerile constau în titlu și un rezumat de 300 de cuvinte, împreună cu afilierea. Dacă sunteți vorbitori de limba română, vă rugăm să ne trimiteți rezumatul atât în engleză cât și în română, pentru a reduce munca traducătorilor noștri (ne dorim să publicăm materialele conferinței în ambele limbi pentru a putea fi promovate și în rândul publicului vorbitor de limba română).

În calitate de parteneri într-un proiect decolonial, organizatorii Conferințelor de la Telciu sunt conștienți că idealurile revoluționare contemporane, în aceeași măsură cu praxisul, trebuie să facă față dificultăților de a construi mișcări sociale atunci când nimeni nu are timp; cultivarea formelor de apropiere, spiritualitate și viață lăuntrică atunci când semnificațiile acestor termeni au fost ori monopolizate de către dreapta religios-conservatoare, ori mercantilizate de către capitalismul liberal; și restabilirea spațiilor de supraviețuire prin colaborare și bunăstare într-o perioadă de închidere la nivel planetar, privatizare și expropriere, atunci când statul modern și forțele sale opresive preamăresc controlul polițienesc precum și apărarea proprietății private.

Prin urmare, ne interesează prezentări care abordează și analizează cele trei tipuri de practici – mișcările sociale, spiritualitățile și commoning-ul (devălmășire/comunalizare) – din moment ce acestea corespund în linii mari domeniilor cultural-politice, afectiv-corporale și material-spațiale ale teoriei și practicii.

Mai multe detalii despre apel şi conferinţă puteţi citi pe website (română şi engleză).

Cât despre activităţile comunitare, căutăm soluţii pentru a continua seria de ateliere pentru copiii si tinerii din comunitate, fie online (atunci cand artistul sau trainerul nu se poate deplasa în comunitate, de exemplu) fie la faţa locului, prin restrângerea grupelor de participanţi. Vom reveni pe parcurs cu detalii despre activitătile cuprinse în proiectul “Telciu 2020. Platforma rurală de educaţie prin cultură”, iar până atunci vă invităm să vedeţi cum a avut loc atelierul de jonglerie online, aici.

 

Sperăm să ne revedem curând, în oricare mod va fi posibil! Până atunci, aveți grijă de voi și de comunitățile voastre!