Membri

Ion Matei Costinescu este doctorand al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. Domeniile sale de interes include istoria Europei de Sud-Est, problematica modernității/modernizării, istoria biopoliticii, precum și a naționalismului în perspectivă comparată. Publicațiile sale includ articole în Sfera Politicii și Sociologie Românească. În prezent lucrează la o teză ce analizează elaborarea şi implementarea instituţională al unei modernităţi alternative, semi-peripferică şi rurală de către Școala Sociologică de la București în perioada interbelică.

Bogdan Vătavu (n. 1986) este bibliotecar al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai și doctorand al aceleiași facultăți. Interesele mele academice vizează istoria socială în general, cu un accent crescut pe istoria infracţionalităţii. Am publicat câteva articole în reviste de specialitate pe teme ce privesc haiducia şi brigandajul din ţările române în epoca modernă timpurie şi pregătesc o teză de doctorat pe acelaşi subiect.

George Iordachescu (n. 1990) este cercetator doctorand începând cu 2015 la Școala de Studii Avansate IMT, din Lucca, Italia în cadrul departamentului de Analiza și Managementul Patrimoniului Cultural unde scrie o teză despre ecologia politică a naturii sălbatice în Europa de Est. Preocuparile sale acoperă atât istoria și antropologia mediului cât și studiul critic al muzeologiei incluzând ecoturismul, guvernanța asociativă a pădurilor, protecția mediului și marketizarea naturii, conservarea neoliberala și capitalismul verde, ecocriticismul și studiile culturale verzi. George este membru al Societății Europene pentru Istoria Mediului, Asociației Europene a Antropologilor Sociali, Asociației Internaționale pentru Studiul Bunurilor Comune, Organizației Europene pentru Studiul Istoriei Rurale și al grupului FLARE pentru studiul comunităților și al pădurilor.

Adina Mocanu a terminat un doctorat în Științe umaniste la Universitatea din Barcelona, în 2017. Are două mastere: unul în studii culturale, în cadrul programului “Construcción y representación de identidades culturales”, la Universitatea din Barcelona și altul de literatură română în context european, la Universitatea din Craiova. E interesată de studii de gen, teorie feministă, teorie politică, studii pe tema copilăriei și literatura comparată. Face parte din echipa de redacție a revistei Prăvălia Culturală.

Andrei-Sorin Herța, m-am născut în Romuli, la doar cîțiva kilometri de TelciuSunt doctorand în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu o teză în care aplic ecologia politică în înțelegerea conservării biodiversității și dezvoltării durabile. Am absolvit masterul de Antropologie Aplicată în cadrul aceleiași universități cu o lucrare de disertație în care discut conceptul de rezistență la locul de muncă pe baza unui studiu etnografic. Interesele mele de cercetare se concentrează în jurul a două câmpuri largi, antropologia mediului și antropologia muncii. În calitate de doctorand al Facultății de Sociologie și Asistență Socială am predat în perioada 2015-2018 seminariile de Managementul Muncii și Introducere în Antropologie. Din 2014 sunt membru al grupului Sociolink. În prezent, pe lângă cercetarea doctorală, sunt membru al unei echipe interdisciplinare de cercetare într-un proiect pe tema antreprenoriatului din mediul rural și relațiile cu administrațiile locale. Interesele mele specifice de cercetare sunt legate de lumea rurală, cunoașterea locală, ariile protejate, exploatarea forestieră, turismul natural, etnografia științei și teoria antropocenului.

Adrian Rista (n. 1981 la Arad) este avocat, cu o experiență de peste zece ani  în cîteva ONG-uri, avînd ca domenii de interes economia socială, mobilitatea, drepturile omului. A coordonat campanii pentru drepturile bicicliștilor în București, a fost asistent universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad iar în 2016 a venit întîia oară la Telciu, legîndu-se iremediabil și ireversibil de această localitate și de proiectele derulate de acest centru, al cărui membru a devenit recent.

Vlad Emilian Gheorghiu este născut și crescut in Iernut, judetul Mures, iar de 15 ani este locuitor al Bucurestiului. A urmat cursurile Colegiului National de Informatică “Tudor Vianu” din Bucuresti, specializarea informatică. A absolvit în 2006 cursurile Facultății de Management, specializarea Management de Proiect din cadrul ASE, București, iar in 2017 cursurile Masterului de Antropologie din cadrul SNSPA, Bucuresti.  Lucrează ca designer și programator web de aproape 15 ani si este implicat în organizarea de evenimente de peste 10.

Andreea-Alexandra Aștilean (n. 1996, Cluj-Napoca) este studentă la sociologie în cadru Facultății de Sociologie și Asistență socială, a Universității Babeș-Bolyai din anul 2015. Tema ei de cercetare urmărește procesul de urbanizare a cartierelor post-socialiste din Cluj-Napoca. Va absolvi în iunie 2018 cu o licență în sociologie, iar după absolvire, Andreea își va continua masterul în resurse umane. Domeniile sale de interes sunt studiile de gen, antropologia familiei, religia și istoria.

Pati Murg (n. 1995 în Valea Jiului) este studentă la sociologie în ultimul an la Facultatea de Sociologie și Asistență socială în Cluj-Napoca. În prezent lucrează cu mult spor la licența ei despre estetica kitsch-ului în România și este interesată de teatru politic. Membră a podcastului Contrasens ce vizeaza teme din câmpul științelor sociale și care are ca scop aducerea ideilor și cercetărilor din cadrul spațiului academic într-un spațiu public. Domeniile ei de interes sunt antropologia vizuală, discrepanțele între “arta înaltă” și “arta de prost gust” în industria culturală, feminism și politici sociale.

Alexandru Irimescu, sunt născut în 1986, Vatra Dornei, de profesie jurist, licențiat în drept al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2009). Domeniile mele de interes sunt legate de protecția drepturilor copilului, de (re)definirea conceptului de “familie”, de accesarea ajutoarele de stat în materie silvică, de dreptul de proprietate, de identificarea potențialelor calificări juridice a monedei, în diferitele-i ipostaze, de influența progreselor tehnico-științifice asupra dreptului, de raporturile de autoritate dintre individ – subiect de drept – și stat, de descentralizarea activității instituțiilor și autorităților publice și de “e-guvernare”, de criminalitatea fiscală și economică transfrontalieră, ș.a.m.d. Actualmente, sunt student-masterand al aceleiași Facultăți de Drept în cadrul Masterului de Instituții de Drept Privat.