Familii și migrație 2020

Familii și migrație. Perspective din rural este un proiect care cuprinde producția unui spectacol de teatru documentar, care va fi difuzat online pentru publicurile din 4 orașe din țară, și nu numai. Documentarea care stă la baza piesei de teatru a fost realizată în cadrul rezidențelor Culese din Telciu 2019, de către Petro Ionescu (dramaturgă) şi Raul Coldea (regizor), creatorii spectacolului din acest an. Petro și Raul au mers toamna trecută în turneu în mai multe oraşe cu spectacolul-lectură Celule de bază, creat în urma rezidenţei lor artistice în Telciu, Bistriţa-Năsăud. Acum, textul a fost pus în scenă și urmează să fie vizionat în cadrul unui turneu virtual care vizează publicuri din mai multe oraşe.

Programul turneului virtual al spectacolului Celule de bază:

14 octombrie: Premiera, în cadrul unui eveniment online organizat de Casa Tranzit (Cluj) ca parte din programul TRANZIȚII / program euroregional de artă contemporană. Evenimentul este urmat de o discuţie online între spectatori şi artiştii din proiect. Link rezervări (activ până la începerea spectacolului): https://eventbook.ro/theater/bilete-celule-de-baza

15 octombrie: Difuzare online pentru publicul din Piatra Neamț (accesibilă și altor orașe), în parteneriat cu Teatrul Tineretului Piatra Neamţ. Evenimentul este urmat de o discuţie online între spectatori şi artiştii din proiect.

31 octombrie: Difuzare online pentru publicul din Bârlad (accesibilă și altor orașe), în parteneriat cu Teatrul V. I. Popa și Asociația Constantin Hamangiu. Evenimentul este urmat de o discuţie online între spectatori şi echipa de proiect. Tot în comunitatea bârlădeană, vom organiza și o difuzare online specială pentru un grup de elevi.

15 noiembrie: Difuzare online pentru publicul din Telciu (accesibilă și altor orașe), în parteneriat cu Primăria Telciu. Evenimentul este urmat de o discuţie online între spectatori şi echipa de proiect.

Noiembrie: Încheierea turneului virtual cu o difuzare online la București, în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika. Evenimentul este urmat de o discuţie online între spectatori şi echipa de proiect.

Mai multe detalii vor fi anunţate pe pagina de Facebook: www.facebook.com/CuleseDinTelciu sau pe website-ul proiectului.

Accesul la vizionările online este gratuit și se face exclusiv pe bază de rezervare la linkul Eventbook (activ până la începerea spectacolului): https://eventbook.ro/other/bilete-celule-de-baza-online

Echipa proiectului:

Concept și dramaturgie: Petro Ionescu și Raul Coldea

Cu: Ioana Chițu, Bianco Erdei, Lucia Mărneanu

Scenografia: Hermina Csala

Muzica: Adrian Cimpoeșu / Văzduh

Costume: Lanelka

Coordonatoare: Laura Trocan

Emil Florea: tehnician

Adina Marincea: comunicare

Mulțumiri speciale: Victor Mureșan (Coco), Gabriela Elena Herța, George Valeriu Henciu și tuturor persoanelor care au participat la documentare în perioada mai-iunie 2019.

Spectacolul Celule de bază este produs în cadrul proiectului Familii și migrație. Perspective din rural. Proiectul își propune să familiarizeze publicul local cu demersuri socio-culturale și artistice ce investighează chestiuni precum familia, migrația, istoria personală raportată la contextul familial.

Proiectul este produs de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale (CSMLR) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Primăria și Consiliul Local Telciu.

Parteneri: Reactor de Creație și Experiment, Baricada, Bistriţeanul, CriticAtac, Media Index, Observator Cultural, Prăvălia Culturală, Vera Ikon Media, Timp Online Bistrița Năsăud, Gazeta de Artă Politică.

***

Petro și Raul în rezidența Culese din Telciu 2019

Echipa Celule de bază 2020

Cadre din spectacolul Celule de bază. Credit foto: Bogdan Botaș

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.