Piesă de teatru „Bucătăria familiei Balaur” și atelier de teatru de o zi cu MiniReactor

PIESĂ DE TEATRU. O PRODUCȚIE REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT CLUJ.

Pentru cine: RECOMANDAT COPIILOR ÎNTRE 3 – 10 ANI.

Unde: Marin (Sălaj)

 

dramatizare: Ana Cucu- Popescu

după povești de: Adina Rosetti

regia: Delia Gavlițchi

scenografia: Tomos Tünde

muzica: Adrian Cimpoeșu

cu: Andreea Ajtai și Bianco Erdei

 

Ce e aceea o „dragoniţă”? De ce nu mai există balauri cu şapte capete? De ce „trebuie” să facem anumite lucruri? Curiozitatea a fost dintotdeauna o trăsătură a copiilor inteligenţi, dar a devenit şi mai acută odată cu progresul tehnlogic al ultimelor decenii. E firesc ca cei mici să aibă o multitudine de întrebări în legătură cu lumea în care trăiesc, iar, de cele mai multe ori, părinţii ocupaţi şi obosiţi după o zi grea de muncă sunt cei care trebuie să găsească răspunsurile.

Vă invităm să păşiţi împreună cu noi în „Bucătăria familiei Balaur”, unde curiozităţile lui Bălăurel îşi găsesc explicaţii prin jocuri, cântecele şi poveşti din cele mai năstruşnice. Nimeni nu deţine toate răspunsurile din lume, iar asta nu e deloc o problemă, cât timp ne face plăcere să le dăm naștere cu ajutorul imaginației. „Bucătaria Familiei Balaur” este o adaptare liberă după textele Adinei Rosetti din cartea „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice” publicată la editura Curtea Veche.

Echipa MiniReactor  va susține un atelier de teatru de o zi în Marin, tot pe 18 septembrie.

 

Transportul copiilor și adolescenților din Crasna va fi asigurat.


Atelierul face parte din proiectul MarinArt. Platformă rurală de educație prin artă, realizat în parteneriat cu MarinArt / Centru Educațional și Artistic și co-finanțat de AFCN și Primăria Crasna.

Norme de prevenție împotriva SARS-CoV 2.