Curs de limba engleză

Perioada de desfășurare: 8 iulie – 11 august

Public țintă: copii între 7 – 18 ani

Înscrierile sunt deschise! Persoană de contact pentru înscrieri –  Mihaela Vlașin (sau modernitateruralitate@gmail.com). Participarea este gratuită (se acceptă donații).

Cursul de limbă engleză propune îmbinarea echilibrată dintre programe de activități în care elementele de învățare a limbii (gramatica și vocabularul) să fie puse în practică intensiv: obiectivul principal este actul comunicării – transmiterea ideilor și cultivarea încrederii în propriile abilități, ținând cont de procese sociale complexe pe care merită să nu le lăsăm nechestionate (colonizarea culturală și complexul de clasă, de ex.). Ideea de a urmări dezinhibarea celui care învață să folosească limba engleză în raport cu aceasta este un obictiv principal al acestui curs.

Cursul se va desfășura pe durata a 5 săptămâni, constând în întâlniri zilnice – timp suficient pentru elevii participanți să se familiarizeze și/sau să-și îmbunătățească cunoștințele și practica acestei limbi. Participanții vor fi împărțiți în două grupe, în funcție de vârstă, pentru a facilita procesul de învățare interactivă și pentru a putea adapta activitățile necesităților lor specifice.

Activități:

  • Activități-jocuri care să stârnească interacțiunea verbală între participanți (ex. Simon Says, Mother May, Memory, mimă, etc)
  • Utilizarea de poezii și cântece relevante cultural pentru participanți (muzica pe care o ascultă ei)
  • Activități de lucru manual care să presupună lucru în echipă și interacțiuni verbale (de ex. proiecte de artă)
  • Activități în aer liber și alte tipuri de activități (Treasure Hunt, atelier de gătit), în care limba de comunicare să fie engleza