Atelier de joacă cu sunete ambientale cu Vlad Răsuceanu

Când: 16 AUG- 30 AUG (Marin); 31 AUG – 10 SEPT 2021 (Telciu)

Unde: MARIN, JUD. SĂLAJ, TELCIU, JUD. BISTRȚA-NĂSĂUD.

Atelierul urmărește introducerea participanților în domeniul producției și prelucrării audio, într-un mod experimental. Astfel, experimentul sonor va avea ca obiect peisajul auditiv rural, din care se vor capta sunete ce vor fi transformate într-un mix final.

 

Atelierul are următoarele  etape:

Înregistrarea de sunete din imediata vecinătate, asistați de facilitatori (cu ajutorul unui reportofon profesional, Tascam). Se va facilita explorarea sonoră a spațiului domestic și a vecinătății acestuia, proces în care se va încuraja ascultarea activă și creativitatea audio și prin câteva exerciții de improvizație vocală.

După ce sunetele rurale au fost captate, ele vor fi descărcate, ascultate, selectate, decupate și pregătite ca sample-uri pentru următorul pas.

Participanții vor folosi sample-urile pentru a compune o piesă comună, pe un sintetizator.

La final, rezultatul atelierului cât și procesul de lucru vor fi prezentate public (online sau offline) și vor rămâne disponibile, împreună cu documentarea, pe site-ul proiectului.

Atelier facilitat de Vlad Răsuceanu

Cu asistența Ralucăi Țurcanașu

S-a născut în 1986 în Bucureșți, iar de la 5 ani și-a petrecut majoritatea timpului la tipografia  unde lucra tatăl său, familiarizându-se cu tehnologia tiparului, grafică și IT. Din 2005 practică activ meseria de grafician și DTP-ist.

Ulterior, a lucrat ca administrator de sistem și administrator de rețele la firma Crosspoint din  Bucuresti, principalul furnizor de echipamente pentru providerul de internet Ines. Ulterior, a continuat să administreze rețele medii și mari, o rețea a unei întreprinderi de panificație din jud. Prahova și o rețea de cartier din București.

Din 2010 viața sa funcționează împreună cu domeniul designului. În trecut a lucrat grafică și webdesign pentru diverse cunoscute agenții de publicitate sau PR, ultima dintre ele fiind Rogalski  Damaschin. Din 2015 lucrează ca freelancer, singur sau  alături de echipa de colaboratori, sub umbrela site-ului 8istudio.ro. Mai recent, a realizat site-ul și grafica pentru Școala de Comunicare IAA, site-uri pentru artiști și creatori locali precum Mona Vulpoiu, sau pentru echipamente sportive (Tentsile).

Uneori în timpul liber a lucrat cu copii, de exemplu în tabăra MagiCamp sau la grădinița Compania Mică, unde a ținut un atelier de producție muzicală, apreciat de cei mici.


Atelierul face parte din proiectul MarinArt. Platformă rurală de educație prin artă, realizat în parteneriat cu MarinArt / Centru Educațional și Artistic și co-finanțat de AFCN și Primăria Crasna.

Norme de prevenție împotriva SARS-CoV 2.