Atelier de desen narativ și ilustrație

Când: 2-14 AUGUST 2021

Pentru cine: 8-14 ANI

Unde: MARIN, COM. CRASNA, JUD, SĂLAJ

Atelierul de desen narativ și ilustrație presupune explorarea a două direcții majore: botanica și arhitectura vernaculară locală. În cadrul acestui atelier se va urmării realizarea unor povești vizuale, pictând florile care îmbogățesc pajiștile și livezile Marinului și casele vechi, în pigmenți naturali. Culorile folosite pentru acest atelier vor fi produse împreună cu copiii, din pigmenții obținuți din ceapă, sfeclă, pământ, cafea etc.. și alte ingrediente accesibile. Astfel, copiii vor putea ca și după încheierea atelierului, să experimenteze și să își creeze propriile culori din natură.

În primele zile, atelierul se va derula explorând casele vechi rămase încă în picioare, arhitectura vernaculară și elemente specifice, flora dinprejur, discutând și înțelegând importanța diferitelor tipuri de flori și plante – caracteristicile, beneficiile, în cazul unor plante de leac. Toate aceste flori vor fi culese pentru ca mai apoi, după prepararea pigmenților, să fie studiate și pictate. Pe parcurs, plantele, împreună cu casele sau elementele preferate vor prinde viață pe hârtie, fiind personificate, și astfel narând secvențe din imaginația copiilor – fictive, fantastice, sau inspirate din realitate.

Atelier facilitat de Silvia Dușan

Silvia Maria Duşan (n. 1994, Brad, jud.Hunedoara), absolventă a  Facultății de Arte şi Design din cadrul Universității de Vest din Timişoara, la Departamentul de Arte Vizuale, secţia Grafică, licență și master.

Încă din perioada facultății a participat la mai multe expoziții de grup în Timișoara. Din 2017 este membră a Clubului Ilustratorilor din România, an în care a primit și Premiul de Merit la concursul internațional de ilustrație,, Ijungle”, Portugalia la categoria New Talent și a  fost nominalizată cu lucrarea ,, Regele Cer și Zâna Florilor” la concursul internațional de ilustrație Hiji Brand Illustration din China.

După finalizarea studiilor, organizează în 2019 prima sa expoziție personală, la Palatul Magna Curia din Deva, expoziția numindu-se “Zbor”. Tot acum, participă la expoziția colectivă a Clubului Ilustratorilor din România,“ Poveşti Româneşti”, Muzeul „Casa Mureşenilor” , Braşov. Tot în 2019, semnează coperta cărții “ 30 de poveşti copilăreşti”, aparută la Editura Pim, Iaşi.

În 2020, participă la expoziția colectivă a premianților la concursul internațional Hiji Brand Illustration, China ce are loc în oraşul Nanjing. Începând din septembrie 2020, devine profesor de Educație Plastică în Hunedoara.


Atelierul face parte din proiectul MarinArt. Platformă rurală de educație prin artă, realizat în parteneriat cu MarinArt / Centru Educațional și Artistic și co-finanțat de AFCN și Primăria Crasna.

Norme de prevenție împotriva SARS-CoV 2.