Ultimul atelier din cadrul proiectului „Telciu 2020. Platformă rurală de educație prin cultură”, atelierul de colaj narativ propus de Ruxandra Hule și Cristian Grecu va porni de la tematica anti-bullying și va reinterpreta creațiile participanților dintr-o perspectivă vizuală.
Facilitatorii ne explică:
„Inspirându-ne din cadrele pe care atelierele de scriere creativă și teatru le-au creat împreună cu copiii, atelierul de colaj faciliatează crearea unui nou deznodământ al poveștilor anti-bullying, de data aceasta prin expresii plastice.
Apelând la imaginația participanților, vom explora noi posibilități de exprimare prin tehnica colajului. Prima parte a atelierului se concentrează asupra recreării unor situații conflictuale. Deschizând firele narative construite în primul proces, a doua parte oferă oportunitatea unui deznodământ pozitiv (al caracterelor și situațiilor produse în prima parte).”
În final, explorarea colectivă către un nou final se va cristaliza în vederea legării poveștilor într-o carte despre solidaritate.
Durata: 2h/ workshop; 5 zile, 2 serii
Participanți: copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, în grupe de câte 10/serie.
Înscrieri:
- atelierul este gratuit
- persoană de contact: dna Mihaela Vlașin
- mail: modernitateruralitate@gmail.com
Pentru participare este necesară completarea acordului de consimțământ al părintelui/ tutorelui legal al fiecărui minor, în conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. Acordul de consimțământ este disponibil aici și trebuie imprimat și semnat.
Atelierul va avea loc cu respectarea tuturor normelor necesare de igienă și distanțare fizică. Vom pune la dispoziția participanților echipamentul de protecție sanitară necesar: măști de unică folosință, mănuși și dezinfectant.
Atelierul face parte din programul „Telciu 2020. Platformă rurală de educație prin cultură”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.