2020
Lucia Mărneanu – actriță, ilustratoare, scenografă
Lucia Mărneanu este o artistă stabilită la Cluj. A absolvit secția de grafică a Universității de Arte Plastice și Design Cluj și secția de actorie a Universității Babeș Bolyai. A colaborat, fie ca actriță, fie ca ilustratoare de spectacole sau scenografă, cu regizori ca Sinko Ferencz, David Schwartz, Cristian Ban, Leta Popescu, Florin Caracala, Dragoș Mușoiu, Andreea Iacob. Majoritatea acestor colaborări a avut loc sub umbrela spațiului Reactor de Creație și Experiment din Cluj. Două dintre cele mai recente proiecte ale sale sunt jurnalul său grafic „An Almost Political Diary” (ed. Idea 2019, sub egida asociației Reciproca) și spectacolul de teatru online „Exeunt” (în regia lui Bobi Bricop, produs de Reactor de Creație și Experiment) în care a participat ca actriță. Între acestea, activitatea ei recurentă este pictura murală, pe care o practică sub numele de Dunga în diverse spații private sau instituții.
2019
Mădălina Brândușe (1987, Brașov) – actriţă
Este actriţă. A studiat doi ani Psihopedagogia la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţete Educaţiei
din cadrul Universităţii Bucureşti , între anii 2007 şi 2009. A absovit Facultatea de Arte, secţia
Actorie, în cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti, în anul 2012 si apoi a urmat timp de un
an cursurile Masteratului Politici, gen și minorități la SNSPA în 2017-2018.
În 2015 s-a alăturat echipei Platformei de Teatru Politic, proiect al Asociației O2G din Bucuresti, ce își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sistemele politice şi economice.
Petro Ionescu (1988, Botoșani) – dramaturg
A fost membru al Teatrului 2.0 unde contribuie la realizarea spectacolului Rubik, în 2010, la Fabrica de Pensule din Cluj Napoca. Colaborează atât în țară cât și în Belgia cu regizori, textele ei fiind montate la Teatrul 74 din Târgu-Mureș, la Teatru FiX din Iași, la Reactor-de creație și experiment din Cluj-Napoca. În 2013 participă ca performer și dramaturg la un atelier de devised theatre susținut de regizorul belgian Armel Roussel, în cadrul proiectului european „Cities on Stage/ Villes en scene”. Continuă să lucreze folosind aceeași metodă de devised theatre împreună cu regizorul Raul Coldea și în următoarele spectacole la care semnează dramaturgia: Ce am ales să uit, Teatru FiX, Provizoriu, Nu cred că o să îmi treacă vreodată, În viitorul apropiat (regia Cristian Ban), Refugii sau via negativa, producții Reactor-de creație și experiment. În martie 2017, colaborează cu Fabrica de Pensule pentru spectacolul S.R.L. (Societate cu Răspundere Limitată), spectacol în regia lui Florin Caracala, iar în septembrie 2017 face spectacolul Miracolul de la Cluj, la Reactor de creație și experiment, alături de regizorul David Schwartz. În noiembrie 2017, colaborează cu asociația ARENA din București și cu spațiul Macaz, pentru a realiza spectacolul INEGAL, realizat alături de regizorul Raul Coldea.
Începând cu toamna anului 2015, Petro Ionescu începe să lucreze ca mediator cultural, facilitând ateliere pentru copiii din comunitatea Pata-Rât, în cadrul proiectului ROMEDIN, realizat de Fundația Desire pentru Deschidere și Reflecție Socială. În perioada aprilie 2016 – noiembrie 2017 continuă această activitate, realizând o altă serie de ateliere pentru copii în cadrul proiectului Pata-Cluj, în parteneriat cu asociația Reactor.
De asemenea, în toamna anului 2016, inițiază alături de regizorul Raul Coldea două programe de mediere culturală pentru publicul de teatru: un atelier de teatru comunitar (Reprezintă-ți comunitatea) și un atelier de familiarizare cu spațiile de teatru independent din Cluj-Napoca (Com’on to the independent theatre), ambele finanțate prin intermediul platformei Com’On Cluj!
Raul Coldea (1991, Brașov) – regizor
Este absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune, specializarea Regie de teatru, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, în promoția 2013. În timpul facultății participă la mai multe workshopuri: workshop de regie cu Bronwyn Tweddle (Cluj-Napoca), workshop de teatru documentar cu David Schwartz (Cluj-Napoca), workshop de ecleraj cu Lucian Moga (Cluj-Napoca), workshop de dramaturgie cu Gianina Cărbunariu (Arcalia, Jud. Bistrița Năsăud), worskhop de intervenție contestatară prin performance cu Ioana Păun, finalizat cu un performance care urmărea reacțiile oamenilor la abuzurile autorităților (Cluj-Napoca).
În vara anului 2015 participă la programul Erasmus + The Complete Freedom of Truth, care se desfășoară în Bosnia și Herțegovina. Acolo conduce în prima parte a programului ateliere de teatru pentru tineri, iar în a doua parte participă la atelierul de teatru al regizorului și universitarului britanic David Glass. De asemenea, facilitează dezbateri pentru întâlnirile World Wide Views Romania, pe tema schimbărilor climatice și ateliere de teatru pentru copii din zone defavorizate.
În septembrie 2015, tot alături de dramaturgul Petro Ionescu, are premiera spectacolului Nu cred că o să îmi treacă vreodată, la Reactor de creație și experiment, cu care participă în festivalul RestArt – Satu-Mare și în cadrul platformei TROC – rețea de teatru educațional, la Sibiu, Teatrul Gong. În 2016 realizează la Reactor de creație și experiment alte două spectacole, Refugii (cu premiera în martie), spectacol care documentează problema persoanelor fără adăpost și a evacuărilor din Cluj-Napoca și via negativa (cu premiera în octombrie), în care tratează modul în care tehnologia influențează viața socială a oamenilor. În noiembrie 2017, colaborează cu asociația ARENA și spațiul Macaz, pentru a realiza spectacolul INEGAL, alături de dramaturgul Petro Ionescu. În mai 2018, regizează la Reactor spectacolul Body of defiance, după un text scris de Ana Cucu-Popescu.
Gabriela Herța (1967, Romuli) – învățătoare
Este profesoară cu o experiență de 33 de ani în învățământ, în mediul rural. Are experiență în didactica învățământului primar, predarea culturii civice la gimnaziu, consiliere psihopedagogică și în activități de integrare a copiilor cu cerințe educaționale speciale, precum și în management școlar.
Este persoana de contact și informatorul local în varii proiecte de jurnalism și cercetare centrate pe zona comunelor Romuli și Telciu, colaborând cu jurnaliști de la diverse publicații, printre care și Vice România.
Cristian Grecu (1993, Deva) – grafician, ilustrator
În perioada august-septembrie 2016 a fost voluntar în cadrul
proiectului ”Adoptă o casă la Roșia Montană” unde a participat la recondiționarea a două clădiri de patrimoniu.
În a doua jumătate a anului 2017 a fost implicat într-un proiect
organizat în cadrul Parcul Feroviarilor, alături de fundația AltArt, timp în care a avut rolul de a pregăti afișe, fluturași și un mini-ziar săptămânal intitulat ”Gazeta Feroviarilor”, gazetă a cărui concept, tehnoredactare și design le făcea, și în care a contribuit cu articole.
Este editor, tehnoredactor, grafician și ilustrator, precum și membru fondator al Editurii Pagini libere.
Andrei Șerban (1984, Iași) – actor, regizor
