Telciu 2020. Platformă rurală de educație prin cultură

Proiectul „Telciu 2020. Platformă rurală de educație prin cultură” vizează implementarea unei platforme de educație prin cultură la nivelul populației rurale din comuna Telciu. Proiectul continuă și dezvoltă demersurile educaționale și artistice anterioare și are la bază, pe de o parte, conlucrarea dintre mediul educațional și cel artistic în scop educațional, pe de altă parte, crearea de programe educaționale culturale ce investighează ruralitatea contemporană și problemele ei specifice.

Urmând limitările actuale, nevoia de distanțare fizică cât și evitarea spațiilor închise, proiectul reunește 4 ateliere educațional-artistice și seri de film în aer liber, pe pajiștea de lângă Centrul de Informare Turistică:

Program

  1. Teatru Educațional. Atelier anti-bullying cu Mădălina Brândușe și Andrei Șerban – 20 iulie – 20 august
  2. Atelier de scriere creativă cu Cristian Boboescu și Simina Seliștean – 20 – 31 iulie
  3. Atelier de jonglerie cu Circus Fairies (Ana Leoca și Roxana Bolovan) – 27 – 31 iulie
  4. Colaj narativ cu Cristian Grecu și Ruxandra Hule – 8 – 16 august
  5. Seri de film: programul va fi anunțat în curând

 

Proiectul își propune să creeze o formă de comunicare interactivă între publicul din zona rurală și artiști și traineri pe teme apropiate de prima categorie. Astfel, ne dorim să susținem:

  • familiarizarea publicului din zona rurală cu metode/tehnici/aptitudini artistice și de intervenție artistică în sfera socială;
  • preluarea unor subiecte cu tematică socială rurală de către artiștii/trainerii invitați pentru dezvoltarea unui discurs despre zonele rurale marginalizate în artele contemporane practicate în zonele culturale centrale ale țării.

Prin aceasta urmărim familiarizarea publicului local cu demersuri socio-culturale și artistice ce investighează chestiuni precum drepturile omului, rasismul, nevoia de solidaritate, grija față de mediu și implicarea civică.

Pe de altă parte, acest proiect încearcă și să completeze programul educațional desfășurat prin instituțiile de învățământ publice, oferind elevilor și studenților din localitate și din localitățile învecinate o serie de activități cultural-educaționale accesibile în general doar celor din mediul urban.

Nu în ultimul rând, prin atelierele desfășurate în comunitate, cu copiii și tinerii din sat și din satele vecine, „Telciu 2020. Platformă Rurală de Educație prin Cultură” contribuie la explorarea și consolidarea identității locale.

—————————————————————————————-

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri

 

Parteneri media