Familii și migrație 2020

Familii și migrație. Perspective din rural este un proiect care cuprinde un atelier de teatru pentru adolescenții din Telciu și producția unui spectacol de teatru documentar, care va avea premiera la Telciu și va fi itinerat în 4 orașe din țară. Documentarea care stă la baza piesei de teatru a fost realizată în cadrul rezidențelor Culese din Telciu 2019, de către Petro Ionescu și Raul Coldea, creatorii spectacolului din acest an.

Comunitatea locală va fi implicată activ în producția spectacolului, atât prin atelierul de teatru, cât și prin selectarea a trei participanți din cadrul atelierului, care vor asista întregul proces de producție a spectacolului.

Atelierul, facilitat de Petro Ionescu și Raul Coldea, va consta în întâlniri zilnice, timp de aproximativ 10 zile, în care temele proiectului vor fi abordate prin exerciții specifice de scriere, documentare și percuție. Cercetarea, finalizarea textului de spectacol, repetițiile și prezentarea spectacolului în Telciu și în spațiile partenere, își propun să contribuie la consolidarea discursului critic în rândul participanților și la înțelegerea profundă a fenomenelor istorice și socio-economice care au configurat și reconfigurat comunitatea de-a lungul timpului.

Proiectul își propune să familiarizeze publicul local cu demersuri socio-culturale și artistice ce investighează chestiuni precum familia, migrația, istoria personală raportată la contextul familial.

Proiectul este produs de Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale (CSMLR) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Primăria și Consiliul Local Telciu.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.